Zabawa głosowanie na bohaterów

Awatar użytkownika
Akira
Gaduła
8
Podziękował: 78 razy
Otrzymał podziękowania: 53 razy

Re: Zabawa głosowanie na bohaterów

Post autor: Akira »

Punkty podliczone i zestawione w pierwszym poście. Na razie nie ma co liczyć na ciekawą dyskusję względem tego kto i dlaczego dostał punkty ponieważ głosowania było mało. Ale już widać że nowy supek jest poniżej zera a stary na plusie. Coś też mi się zdaje tak też będzie z nowymi MARVEL NOW I DCU :lol: Przypominam także że zostało 3 dni do wykorzystania punktów na głosowanie, od poniedziałku będą lecieć nowe. Proszę glosować!! Będzie ciekawie!
Aha. Przypominam znów. głosy wykorzystujemy tylko w jednym poście... chyba że jest się Adminem :lol: podczas głosowania dajemy imię bohatera, tytuł komiksu/mangi, zdjęcie i najlepiej powód.

Moje Punkty Dodatnie

Dallas Barr (Dallas Barr) 1 punkt, bo to kawał farciarza jest z niezwykłym umysłem działającym na pełnych obrotach.

Obrazek

Frumpy The Clown (Frumpy The Clown) 2 punkty, bo to jest clown o złotym sercu dla dobrych ludzi i kopa w zad dla wrednych. Poza tym jedna znajlepszych 4 panelowych serii komiksowych jakie czytałem.

Obrazek

Daredevil od Romity (Daredevil) 2 punkty. ponieważ to jeden z niewielu superbohaterów którzy na przestrzeni lat mi się nie znudzili. DZieki niemu poznałem i polubiłem też innych bohaterów z Marvela i DC

Obrazek

Diana Wonder Women 1 punkt. Dlaczego> Ponieważ Diana od Grega Rucki to babeczki nie dająca się nie lubić. Dobremu pomoże a złemu dokopie aż mu w pięty pójdzie.

Obrazek

NAvis (Armada, NAvis) - 2 punkty, ponieważ to jest jedna z moich ulubionych seri kosmicznych a i też ulubiona postać kobieca z komiksów. no kto jej nie lubi?! Ach... ileż bym dał za integrala z tej seri...

Obrazek

Akumetsu (Akumetsu) 2 punkty, jesli ktoś czytał Zetmana to i pewnie tego pana kojarzy, jak nie to polecam mangę. Dlaczego nominuję go? Bo to chłopak który nienawidził korupcji panującej w jego kraju i postanowił wyplenić je. Kawał badassa, pomimo braku - prawie -supermocy. Naprawdę polecam. Nawet jesli kto nie lubi mangi, powinna spodobać mu się.

Obrazek

Punkty Ujemne

Lobo (Lobo). Kiedyś go lubiłem, teraz po zastanowieniu się i poście Wilka, nie bardzo. 1 punkt

Obrazek

Zniszczenie (Sandman). 2 punkty pomimo że taki nie wygląda na pierwszy rzut oka ale według mnie to egoistyczny bubek. nikomu z rodziny nie chciał pomóc, tłumacząc się że nie chce, a na pytanie czy nie mógłby oddać włądzy powiedział że nie. Pożądanie (Sandman) 2 punkty. igrająca/y z każdym i z kim się da. tak wiem że to w jej/jego naturze leży. Ale jak niektózy z rodziny Sandmana pokazali wcale tacy nie muszą być

Obrazek
"Would you kindly...?" https://www.youtube.com/user/AkiraPoland - codziennie gameplaye i streaming online
Zostań patronem! https://www.patreon.com/Akirapoland
Awatar użytkownika
tymek
Gaduła
8
Otrzymał podziękowania: 135 razy
Kontakt:

Post autor: tymek »

Punkty dodatnie:

Lobo (DC) - 10 punktów!!!

No jak można go nie lubić, żeby mu punkty ujemne dawać? Kto to widział?
Po pierwsze, postać została stworzona jako parodia Wolverine'a, później oczywiście obrosła kultem. Komiksy z nim są świetne. Każdy lubi czytać o draniach. Nie utożsamiamy się z nimi, ale czytać o nich lubimy. Komiksy takie jak "Kontrakt na Bouga" czy "Lobo/Maska" wydane w czasach TM-Semic to są klasyki klasyków. Twórcy przy tym bohaterze mogą puścić wodze fantazji, co często robią. Mogą eksperymentować z rysunkami. A przy tym chyba się dobrze bawią. Wszystko to w ramach świata DC Comics. Nie wiem jak jest teraz z Lobo, bo w New52 zastąpił go jakiś laluś-podróbka, ale podobno już zginął. W każdym razie - Lobo jest, moim zdaniem, świetną postacią, która zawsze wnosi coś ciekawego do historii. Dziesięć punktów jak najbardziej zasłużenie!

Obrazek

-----------------------------

Punkty ujemne

Wolverine (Marvel) - 5 punktów!

No nie lubię mutantów za bardzo, a owłosionego kurdupla najbardziej z nich wszystkich.

Obrazek
Awatar użytkownika
szamas
Gaduła
8
Podziękował: 190 razy
Otrzymał podziękowania: 213 razy

Post autor: szamas »

popieram tymka

Lobo +10 :twisted:

może nie chciałbym się spotkać z Ważniakiem "oko w oko" ale zwykle jego przygody (czy według niektórych "ekscesy") czytałem z bananem na twarzy :lol:

277125-lobo.jpg

ujemne punkty pewnie polecą w kolejnym głosowaniu
Awatar użytkownika
BuryWilk
ADMINISTRATOR
8
Podziękował: 61 razy
Otrzymał podziękowania: 116 razy
Kontakt:

Post autor: BuryWilk »

Głosowania ode mnie w tym tygodniu część dalsza:
Thorgal- 4 punkty. Odważny, szlachetny, prawy, trzymający się własnych zasad, unikający zabijania tak ludzi, jak i zwierząt, o ile to nie jest naprawdę potrzebne. Troskliwy o rodzinę, mimo swego gwiezdnego dziedzictwa i spotkań z bogami i , zawsze chciał być tylko zwykłym człowiekiem. Lubię tą postać, więc się dokładam tu z punktami.
Navis (Navis, Armada)- 3 punkty, Na początku nieznośna, typ buntowniczki, ale ma w sobie to coś. Lojalna względem przyjaciół i chadzająca własnymi drogami, co ją często wpycha w kłopoty.
Morfeusz- Sandman - 3 punkty. Skoro już poruszono temat tej rodzinki, to też się dołączę. Miejscami poważny, interesujący psychologicznie, nie zawsze mi się podobało co robi (np. z tą afrykańską kobietą, którą podobno kochał, a która mu odmówiła, to ją posłał do piekła- no super dowód miłości!), ale mimo wszystko ta postać zrobiła na mnie wrażenie.

Punkty negatywne:
Chciało mi się znowu dokopać Lobo zwłaszcza widząc zachwyty poprzedników, ale każdy ma prawo do swojego zdania, a dodatkowe punkty można inaczej spożytkować.
Więc tak:
Wonder Woman- Artemis - 3 punkty negatywne.
Pewnie tylko ja wiem, o co tu chodzi, więc małe wyjaśnienie. W latach '90 w pewnym momencie scenarzyści postanowili, że stworzą zastępstwo dla Diany. Nękana wizjami śmierci Wonder Woman królowa Hippolita zarządziła nowy turniej i zrobiła wszystko, by jej córka przegrała, natomiast wygrała dzika Amazonka z siostrzanej dla Themyskiry - i dużo bardziej agresywnej- cywilizacji Amazonek Bana Mighdal. Artemis ubrała strój Diany i za pomocą miecza, pięści i łuku zaprowadzała sprawiedliwość. Żeby było ciekawie, Diana również biegała po ulicy, w dziwacznym czarnym stroju, z wyprostowanymi włosami (!) i oficjalnie nie używając nazwy Wonder Woman. Ostatecznie Artemis zginęła (wizja Hippolity się sprawdziła- Wonder Woman zginęła, ale Diana dzięki podstępowi wciąż żyła) i Diana odzyskała swój strój i tytuł, a jak Artemis wróciła do życia (w komiksach nie tak łatwo umrzeć "na dobre" :D ), była już nieco łagodniejsza i zaczęła brać pewien przykład z Diany, choć wciąż się od niej różniła. Ogólnie sama wersja Artemis jako Wonder Woman była dziwna i szczerze mówiąc przypominała mi nieco plagiat z Knightquest z Batmana- Jean Paul Valley też czasowo zajął miejsce Bruce'a Wayne'a i zaprowadzał własną ostrzejszą wersję sprawiedliwości.
Sandman- Nieskończeni- Pożądanie 2 punkty ujemne.
Zgadzam się z Akirą. Chyba najbardziej mnie wnerwiło jak zołza w przeszłości podsunęła Morfeuszowi jako miłość Oankę, a potem ją wepchnęła w ramiona słońca Oa. Nie dziwię się, że potem Sandman był wrogiem zołzy. Poza tym jest cyniczna, okrutna i bawiąca się innymi.

I taka mała jeszcze propozycja do zabawy: jak już ktoś daje obrazek jakiejś postaci, to wydaje mi się, że osoby poniżej już nie muszą dodatkowo dawać jej podobizny ;)
Załączniki
WWSF (64-65) p62-63 Feature - Timeline.jpg
Awatar użytkownika
Akira
Gaduła
8
Otrzymał podziękowania: 53 razy

Post autor: Akira »

Podsumowanie zrobione. O dziwo, Ważniak podskoczył z - 6 punktów do aż 14! ... chyba miał z paroma osobami poważną rozmowę że jak nie odda głosu to, wiadomo co... albo naprawdę ma swoich fanów :lol: Osobiście zaskoczyło mnie -5 punktów dla Rosomaka. Fakt strasznie ostatnio eksploatowana postać przez MArvela, ale żeby aż tak nie lubić jej? No cóż. Po to jest ta zabawa :)
BuryWilk pisze: I taka mała jeszcze propozycja do zabawy: jak już ktoś daje obrazek jakiejś postaci, to wydaje mi się, że osoby poniżej już nie muszą dodatkowo dawać jej podobizny ;)
Jednak wolałbym za każdym razem zdjęcie bo przynajmniej wiadomo o kogo chodziło głosującemu ;) Jak również Wilku nie obraź się, ale nie widzę twoich zdjęć, lepsze byłyby z googli "kopiuj adres obrazu". No i ciekawiej jest :mrgreen:

Od Poniedziałku można znów głosować.
"Would you kindly...?" https://www.youtube.com/user/AkiraPoland - codziennie gameplaye i streaming online
Zostań patronem! https://www.patreon.com/Akirapoland
Awatar użytkownika
BuryWilk
ADMINISTRATOR
8
Podziękował: 61 razy
Otrzymał podziękowania: 116 razy
Kontakt:

Post autor: BuryWilk »

Jednak wolałbym za każdym razem zdjęcie bo przynajmniej wiadomo o kogo chodziło głosującemu ;)
No dobrze, to gra, którą Ty prowadzisz, więc się dostosujemy. ;) Choć naprawdę wydaje mi się, że jak już jest obrazek danej postaci i wiadomo o kogo chodzi, to nie trzeba kolejny raz dawać. Przynajmniej kilka razy Lobo nie musiałbym oglądać :twisted:
Jak również Wilku nie obraź się, ale nie widzę twoich zdjęć, lepsze byłyby z googli "kopiuj adres obrazu". No i ciekawiej jest :mrgreen:
Czasem mi jest łatwiej coś wstawić bezpośrednio w posta. Ale ok, będę o tym pamiętać. Chociaż nie wiem, czemu nie widzisz obrazków, które wstawiam? Powinny być widoczne pod tekstem, bo ładują się bezpośrednio z hostingu naszego forum.
ODPOWIEDZ