Punkty podliczone i zestawione w pierwszym poście. Na razie nie ma co liczyć na ciekawą dyskusję względem tego kto i dlaczego dostał punkty ponieważ głosowania było mało. Ale już widać że nowy supek jest poniżej zera a stary na plusie. Coś też mi się zdaje tak też będzie z nowymi MARVEL NOW I DCU Przypominam także że zostało 3 dni do wykorzystania punktów na głosowanie, od poniedziałku będą lecieć nowe. Proszę glosować!! Będzie ciekawie!
Aha. Przypominam znów. głosy wykorzystujemy tylko w jednym poście... chyba że jest się Adminem podczas głosowania dajemy imię bohatera, tytuł komiksu/mangi, zdjęcie i najlepiej powód.
Daredevil od Romity (Daredevil) 2 punkty. ponieważ to jeden z niewielu superbohaterów którzy na przestrzeni lat mi się nie znudzili. DZieki niemu poznałem i polubiłem też innych bohaterów z Marvela i DC
Diana Wonder Women 1 punkt. Dlaczego> Ponieważ Diana od Grega Rucki to babeczki nie dająca się nie lubić. Dobremu pomoże a złemu dokopie aż mu w pięty pójdzie.
NAvis (Armada, NAvis) - 2 punkty, ponieważ to jest jedna z moich ulubionych seri kosmicznych a i też ulubiona postać kobieca z komiksów. no kto jej nie lubi?! Ach... ileż bym dał za integrala z tej seri...
Akumetsu (Akumetsu) 2 punkty, jesli ktoś czytał Zetmana to i pewnie tego pana kojarzy, jak nie to polecam mangę. Dlaczego nominuję go? Bo to chłopak który nienawidził korupcji panującej w jego kraju i postanowił wyplenić je. Kawał badassa, pomimo braku - prawie -supermocy. Naprawdę polecam. Nawet jesli kto nie lubi mangi, powinna spodobać mu się.
Punkty Ujemne
Lobo (Lobo). Kiedyś go lubiłem, teraz po zastanowieniu się i poście Wilka, nie bardzo. 1 punkt
Zniszczenie (Sandman). 2 punkty pomimo że taki nie wygląda na pierwszy rzut oka ale według mnie to egoistyczny bubek. nikomu z rodziny nie chciał pomóc, tłumacząc się że nie chce, a na pytanie czy nie mógłby oddać włądzy powiedział że nie.
Pożądanie (Sandman) 2 punkty. igrająca/y z każdym i z kim się da. tak wiem że to w jej/jego naturze leży. Ale jak niektózy z rodziny Sandmana pokazali wcale tacy nie muszą być
Zabawa głosowanie na bohaterów
- Akira
- Gaduła
- 8
- Podziękował: 78 razy
- Otrzymał podziękowania: 53 razy
Re: Zabawa głosowanie na bohaterów
"Would you kindly...?" https://www.youtube.com/user/AkiraPoland - codziennie gameplaye i streaming online
Zostań patronem! https://www.patreon.com/Akirapoland
- tymek
- Gaduła
- 8
- Otrzymał podziękowania: 135 razy
- Kontakt:
Punkty dodatnie:
Lobo (DC) - 10 punktów!!!
No jak można go nie lubić, żeby mu punkty ujemne dawać? Kto to widział?
Po pierwsze, postać została stworzona jako parodia Wolverine'a, później oczywiście obrosła kultem. Komiksy z nim są świetne. Każdy lubi czytać o draniach. Nie utożsamiamy się z nimi, ale czytać o nich lubimy. Komiksy takie jak "Kontrakt na Bouga" czy "Lobo/Maska" wydane w czasach TM-Semic to są klasyki klasyków. Twórcy przy tym bohaterze mogą puścić wodze fantazji, co często robią. Mogą eksperymentować z rysunkami. A przy tym chyba się dobrze bawią. Wszystko to w ramach świata DC Comics. Nie wiem jak jest teraz z Lobo, bo w New52 zastąpił go jakiś laluś-podróbka, ale podobno już zginął. W każdym razie - Lobo jest, moim zdaniem, świetną postacią, która zawsze wnosi coś ciekawego do historii. Dziesięć punktów jak najbardziej zasłużenie!
-----------------------------
Punkty ujemne
Wolverine (Marvel) - 5 punktów!
No nie lubię mutantów za bardzo, a owłosionego kurdupla najbardziej z nich wszystkich.
Lobo (DC) - 10 punktów!!!
No jak można go nie lubić, żeby mu punkty ujemne dawać? Kto to widział?
Po pierwsze, postać została stworzona jako parodia Wolverine'a, później oczywiście obrosła kultem. Komiksy z nim są świetne. Każdy lubi czytać o draniach. Nie utożsamiamy się z nimi, ale czytać o nich lubimy. Komiksy takie jak "Kontrakt na Bouga" czy "Lobo/Maska" wydane w czasach TM-Semic to są klasyki klasyków. Twórcy przy tym bohaterze mogą puścić wodze fantazji, co często robią. Mogą eksperymentować z rysunkami. A przy tym chyba się dobrze bawią. Wszystko to w ramach świata DC Comics. Nie wiem jak jest teraz z Lobo, bo w New52 zastąpił go jakiś laluś-podróbka, ale podobno już zginął. W każdym razie - Lobo jest, moim zdaniem, świetną postacią, która zawsze wnosi coś ciekawego do historii. Dziesięć punktów jak najbardziej zasłużenie!
-----------------------------
Punkty ujemne
Wolverine (Marvel) - 5 punktów!
No nie lubię mutantów za bardzo, a owłosionego kurdupla najbardziej z nich wszystkich.
- szamas
- Gaduła
- 8
- Podziękował: 190 razy
- Otrzymał podziękowania: 213 razy
popieram tymka
Lobo +10
może nie chciałbym się spotkać z Ważniakiem "oko w oko" ale zwykle jego przygody (czy według niektórych "ekscesy") czytałem z bananem na twarzy
ujemne punkty pewnie polecą w kolejnym głosowaniu
Lobo +10
może nie chciałbym się spotkać z Ważniakiem "oko w oko" ale zwykle jego przygody (czy według niektórych "ekscesy") czytałem z bananem na twarzy
ujemne punkty pewnie polecą w kolejnym głosowaniu
- BuryWilk
- ADMINISTRATOR
- 8
- Podziękował: 61 razy
- Otrzymał podziękowania: 116 razy
- Kontakt:
Głosowania ode mnie w tym tygodniu część dalsza:
Thorgal- 4 punkty. Odważny, szlachetny, prawy, trzymający się własnych zasad, unikający zabijania tak ludzi, jak i zwierząt, o ile to nie jest naprawdę potrzebne. Troskliwy o rodzinę, mimo swego gwiezdnego dziedzictwa i spotkań z bogami i , zawsze chciał być tylko zwykłym człowiekiem. Lubię tą postać, więc się dokładam tu z punktami.
Navis (Navis, Armada)- 3 punkty, Na początku nieznośna, typ buntowniczki, ale ma w sobie to coś. Lojalna względem przyjaciół i chadzająca własnymi drogami, co ją często wpycha w kłopoty.
Morfeusz- Sandman - 3 punkty. Skoro już poruszono temat tej rodzinki, to też się dołączę. Miejscami poważny, interesujący psychologicznie, nie zawsze mi się podobało co robi (np. z tą afrykańską kobietą, którą podobno kochał, a która mu odmówiła, to ją posłał do piekła- no super dowód miłości!), ale mimo wszystko ta postać zrobiła na mnie wrażenie.
Punkty negatywne:
Chciało mi się znowu dokopać Lobo zwłaszcza widząc zachwyty poprzedników, ale każdy ma prawo do swojego zdania, a dodatkowe punkty można inaczej spożytkować.
Więc tak:
Wonder Woman- Artemis - 3 punkty negatywne.
Pewnie tylko ja wiem, o co tu chodzi, więc małe wyjaśnienie. W latach '90 w pewnym momencie scenarzyści postanowili, że stworzą zastępstwo dla Diany. Nękana wizjami śmierci Wonder Woman królowa Hippolita zarządziła nowy turniej i zrobiła wszystko, by jej córka przegrała, natomiast wygrała dzika Amazonka z siostrzanej dla Themyskiry - i dużo bardziej agresywnej- cywilizacji Amazonek Bana Mighdal. Artemis ubrała strój Diany i za pomocą miecza, pięści i łuku zaprowadzała sprawiedliwość. Żeby było ciekawie, Diana również biegała po ulicy, w dziwacznym czarnym stroju, z wyprostowanymi włosami (!) i oficjalnie nie używając nazwy Wonder Woman. Ostatecznie Artemis zginęła (wizja Hippolity się sprawdziła- Wonder Woman zginęła, ale Diana dzięki podstępowi wciąż żyła) i Diana odzyskała swój strój i tytuł, a jak Artemis wróciła do życia (w komiksach nie tak łatwo umrzeć "na dobre" ), była już nieco łagodniejsza i zaczęła brać pewien przykład z Diany, choć wciąż się od niej różniła. Ogólnie sama wersja Artemis jako Wonder Woman była dziwna i szczerze mówiąc przypominała mi nieco plagiat z Knightquest z Batmana- Jean Paul Valley też czasowo zajął miejsce Bruce'a Wayne'a i zaprowadzał własną ostrzejszą wersję sprawiedliwości.
Sandman- Nieskończeni- Pożądanie 2 punkty ujemne.
Zgadzam się z Akirą. Chyba najbardziej mnie wnerwiło jak zołza w przeszłości podsunęła Morfeuszowi jako miłość Oankę, a potem ją wepchnęła w ramiona słońca Oa. Nie dziwię się, że potem Sandman był wrogiem zołzy. Poza tym jest cyniczna, okrutna i bawiąca się innymi.
I taka mała jeszcze propozycja do zabawy: jak już ktoś daje obrazek jakiejś postaci, to wydaje mi się, że osoby poniżej już nie muszą dodatkowo dawać jej podobizny
Thorgal- 4 punkty. Odważny, szlachetny, prawy, trzymający się własnych zasad, unikający zabijania tak ludzi, jak i zwierząt, o ile to nie jest naprawdę potrzebne. Troskliwy o rodzinę, mimo swego gwiezdnego dziedzictwa i spotkań z bogami i , zawsze chciał być tylko zwykłym człowiekiem. Lubię tą postać, więc się dokładam tu z punktami.
Navis (Navis, Armada)- 3 punkty, Na początku nieznośna, typ buntowniczki, ale ma w sobie to coś. Lojalna względem przyjaciół i chadzająca własnymi drogami, co ją często wpycha w kłopoty.
Morfeusz- Sandman - 3 punkty. Skoro już poruszono temat tej rodzinki, to też się dołączę. Miejscami poważny, interesujący psychologicznie, nie zawsze mi się podobało co robi (np. z tą afrykańską kobietą, którą podobno kochał, a która mu odmówiła, to ją posłał do piekła- no super dowód miłości!), ale mimo wszystko ta postać zrobiła na mnie wrażenie.
Punkty negatywne:
Chciało mi się znowu dokopać Lobo zwłaszcza widząc zachwyty poprzedników, ale każdy ma prawo do swojego zdania, a dodatkowe punkty można inaczej spożytkować.
Więc tak:
Wonder Woman- Artemis - 3 punkty negatywne.
Pewnie tylko ja wiem, o co tu chodzi, więc małe wyjaśnienie. W latach '90 w pewnym momencie scenarzyści postanowili, że stworzą zastępstwo dla Diany. Nękana wizjami śmierci Wonder Woman królowa Hippolita zarządziła nowy turniej i zrobiła wszystko, by jej córka przegrała, natomiast wygrała dzika Amazonka z siostrzanej dla Themyskiry - i dużo bardziej agresywnej- cywilizacji Amazonek Bana Mighdal. Artemis ubrała strój Diany i za pomocą miecza, pięści i łuku zaprowadzała sprawiedliwość. Żeby było ciekawie, Diana również biegała po ulicy, w dziwacznym czarnym stroju, z wyprostowanymi włosami (!) i oficjalnie nie używając nazwy Wonder Woman. Ostatecznie Artemis zginęła (wizja Hippolity się sprawdziła- Wonder Woman zginęła, ale Diana dzięki podstępowi wciąż żyła) i Diana odzyskała swój strój i tytuł, a jak Artemis wróciła do życia (w komiksach nie tak łatwo umrzeć "na dobre" ), była już nieco łagodniejsza i zaczęła brać pewien przykład z Diany, choć wciąż się od niej różniła. Ogólnie sama wersja Artemis jako Wonder Woman była dziwna i szczerze mówiąc przypominała mi nieco plagiat z Knightquest z Batmana- Jean Paul Valley też czasowo zajął miejsce Bruce'a Wayne'a i zaprowadzał własną ostrzejszą wersję sprawiedliwości.
Sandman- Nieskończeni- Pożądanie 2 punkty ujemne.
Zgadzam się z Akirą. Chyba najbardziej mnie wnerwiło jak zołza w przeszłości podsunęła Morfeuszowi jako miłość Oankę, a potem ją wepchnęła w ramiona słońca Oa. Nie dziwię się, że potem Sandman był wrogiem zołzy. Poza tym jest cyniczna, okrutna i bawiąca się innymi.
I taka mała jeszcze propozycja do zabawy: jak już ktoś daje obrazek jakiejś postaci, to wydaje mi się, że osoby poniżej już nie muszą dodatkowo dawać jej podobizny
- Akira
- Gaduła
- 8
- Otrzymał podziękowania: 53 razy
Podsumowanie zrobione. O dziwo, Ważniak podskoczył z - 6 punktów do aż 14! ... chyba miał z paroma osobami poważną rozmowę że jak nie odda głosu to, wiadomo co... albo naprawdę ma swoich fanów Osobiście zaskoczyło mnie -5 punktów dla Rosomaka. Fakt strasznie ostatnio eksploatowana postać przez MArvela, ale żeby aż tak nie lubić jej? No cóż. Po to jest ta zabawa
Od Poniedziałku można znów głosować.
Jednak wolałbym za każdym razem zdjęcie bo przynajmniej wiadomo o kogo chodziło głosującemu Jak również Wilku nie obraź się, ale nie widzę twoich zdjęć, lepsze byłyby z googli "kopiuj adres obrazu". No i ciekawiej jestBuryWilk pisze: I taka mała jeszcze propozycja do zabawy: jak już ktoś daje obrazek jakiejś postaci, to wydaje mi się, że osoby poniżej już nie muszą dodatkowo dawać jej podobizny
Od Poniedziałku można znów głosować.
"Would you kindly...?" https://www.youtube.com/user/AkiraPoland - codziennie gameplaye i streaming online
- BuryWilk
- ADMINISTRATOR
- 8
- Podziękował: 61 razy
- Otrzymał podziękowania: 116 razy
- Kontakt:
No dobrze, to gra, którą Ty prowadzisz, więc się dostosujemy. Choć naprawdę wydaje mi się, że jak już jest obrazek danej postaci i wiadomo o kogo chodzi, to nie trzeba kolejny raz dawać. Przynajmniej kilka razy Lobo nie musiałbym oglądaćJednak wolałbym za każdym razem zdjęcie bo przynajmniej wiadomo o kogo chodziło głosującemu
Czasem mi jest łatwiej coś wstawić bezpośrednio w posta. Ale ok, będę o tym pamiętać. Chociaż nie wiem, czemu nie widzisz obrazków, które wstawiam? Powinny być widoczne pod tekstem, bo ładują się bezpośrednio z hostingu naszego forum.Jak również Wilku nie obraź się, ale nie widzę twoich zdjęć, lepsze byłyby z googli "kopiuj adres obrazu". No i ciekawiej jest