Ciekawy pomysł na grę, to się przyłączę
Tylko tak zapytam z technicznego punktu widzenia, czy by potem do tej gry nie dodać trybu ankiety- tak by było podsumowanie, ile głosów kto zdobył? Problem, że w ankietach nie przewidziano "punktów ujemnych" więc to bardziej tak chyba podsumowująco. inna sprawa, że Akira będzie mieć potem trochę matematycznej zabawy, w razie czego "towarzysze, jeśli nam pomożecie, to ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć"

Co do wątku z Supermanem New 52, to może negatywa bym nie dał, ale jakoś większość New 52 do mnie nie przemawia ani ukazany tam Superman. Poza tym na forum obowiązuje wolność słowa, więc Tim może mieć w pewnych kwestiach radykalnie odmienne zdanie ode mnie, czy kogoś innego, ale ma do tego prawo
Jedynie gdy się wtrącę jako administrator, to gdy zostaną złamane punkty regulaminu, który wisi w dziale Komiksy, ale w zasadzie się rozciąga na całe forum
Tak celem przypomnienia:
Regulamin forum
1. Ten kto tu się rejestruje powinien lubić komiksy

2. Szanujemy innych użytkowników i nie rzucamy w nich obelgami, kapciami i pomidorami

3. Nie stosujemy słownictwa uważanego za wulgarne.
4. Nie spamujemy- linki do stron komiksowych i z tym związanych są jak najbardziej mile widziane, ale w odpowiednich działach. Linki kredytu, najlepszego banku, telewizora itp. będą kasowane- chyba, że ktoś o to wyraźnie poprosi w dziale "Inne".
5. Na razie tyle regulaminu, ale zawsze można coś tu dodać.
Ok, było technicznie i administracyjnie, teraz się przyłączę do zabawy
6. Snoopy (Fistaszki) 1 punkt bo to taki prawdziwy Beagle jest (mam Beagla

) i uwielbiam Fistaszki.
Ode mnie też dostanie punkta. Z sympatii dla psów i dla humoru
2. Red Robin - 2 punkty. Za bycie najmądrzejszym spośród Robinów, oraz za to że jako jedyny po śmierci Batmana poszukiwał go i nie poddał się. Młody detektyw godny następca Batmana, myślę że nawet lepszy niż Nightwing. Nawet Ra's al Ghul go docenił.
Ok, Timothy Drake też ma ode mnie punkta, choć powiem szczerze, że jakoś bardziej wolałem go jako zwykłego Robina, ale Dick Grayson też dorósł, by stać się Batmanem.
Czyli zostało mi do dyspozycji 8 dodatnich i 5 ujemnych
Wonder Woman (Diana) w serii od '87 do mniej więcej pierwszej dekady XXI wieku.
4 punkty- dąży do pokoju, choć jest wojowniczką i potrafi zrobić ze swoich umiejętności użytek, inteligentna, silna, ale i miejscami wrażliwa, nieobojętna na krzywdy innych, będąca jednocześnie symbolem równości między płciami, trzymająca się swoich zasad. Poza tym mam słabość do greckiej mitologii, a jej seria pozwala też odwołać się do mitologii, ale i osadzić ją w nowym kontekście i z nowymi pomysłami. No i na koniec, co tu kryć, bohaterka jest piękna, ale nie kiczowata- nawet jej kostium u niej wygląda bardziej naturalnie.
Superman z lat '90
4 punkty.
Co tu kryć, kolejny mój ulubiony bohater. Jedna z najpotężniejszych postaci w uniwersum DC, ale wykorzystuje swe moce do pomagania innym. Podobnie jak Diana, Kal-El nie tylko łapie przestępców i ratuje świat, ale stara się pomagać w bardziej zwykłych i społecznych sprawach. Jest nie bez powodu nazywany symbolem nadziei. Nie wszystkie historie 1987 (po Kryzysie) - do 2002 (Birthright, gdzie jego wersja została nieco zresetowana) uważam za dobre, ale jednak wiele było ciekawych, a sama postać była interesująco przedstawiona, która może być inspiracją dla innych.
Ujemnych punktów na razie nie przyznaję

Jak rozumiem w przyszłym tygodniu punkty mi się resetują i znowu mogę coś jakimś postaciom przyznać