Zabawa głosowanie na bohaterów

Awatar użytkownika
Akira
Gaduła
8
Podziękował: 78 razy
Otrzymał podziękowania: 53 razy

Zabawa głosowanie na bohaterów

Post autor: Akira »

Zabawa ver. 1.0 Głosujemy na ulubionych bohaterów. Zasady są proste, na początku każdego tygodnia (w poniedziałek) dostajecie 10 punktów dodatnich które możecie rozdysponować (do końca tygodnia czyli niedzieli 23:59) między bohaterów albo na bohatera, oraz żeby było ciekawie 5 ujemnych które tak samo można dowalić jednemu lub kilku bohaterom. Dlaczego 5? Bo wiadomo że dobro i tak zwycięży :D. A jeśli komuś nie pasuje, że jego bohater dostał minusa żeby wyciągnąć go z dołka. Głosując na bohatera proszę pamiętać o podaniu tytułu i jeśli możliwe zdjęcia - oraz miły by był powód. Wiadomo że Batman to Batman, ale Sandmana albo Hugo nie każdy kojarzy (choć mało prawdopodobne na tym forum) ;) Puli punktów nie musimy wydawać całej, czyli jeśli ktoś nie chce komuś dać minusa/ów albo plusa/ów nie musi tego robić. Ale rozdysponować punkty musi (ile by ich nie było) w trakcie jednego posta.

Jako że to pierwszy post ja zaczynam:

Punkty Dodatnie

Lobo (Lobo) 14 punktów

Obrazek

Blacksad (Blacksad) 5 punktów

Obrazek

Thorgal (Thorgal, Jolan, Louve, Młodzieńcze Lata, Kriss De Valnor) 5 punktów

Obrazek

NAvis (Armada, NAvis) - 5 punktów

Obrazek

Leonardo (TMNT z IDW) 5 punktów

Obrazek

Blue Beetle - 5 punktów

Obrazek

Diana (Wonder Woman) 5 punktów

Obrazek

Superman (Superman, Action Comics) 4 punkty

Obrazek

Jin Kanzaki - 3 punkty

Obrazek

Morfeusz- Sandman - 3 punkty

Obrazek

Red Robin - 3 punkty

Obrazek

Snoopy (Fistaszki) 2 punkty

Obrazek

Raphael (TMNT z IDW) 2 punkty

Obrazek

Michelangelo (TMNT z IDW) 2 punkty

Obrazek

Frumpy The Clown (Frumpy The Clown) 2 punkty

Obrazek

Daredevil od Romity (Daredevil) 2 punkty

Obrazek

Akumetsu (Akumetsu) 2 punkty

Obrazek

Killy (Blame!) 1 punkt

Obrazek

Yotsuba (Yotsuba to!) 1 punkt

Obrazek

Kaneda (Akira) 1 punkt

Obrazek

Donatello (TMNT z IDW) 1 punkt

Obrazek

Dallas Barr (Dallas Barr) 1 punkt

Obrazek

Punkty ujemne:

Iron Man (Iron Man) 5 punktów

Obrazek

Superman (New 52) 5 punktów

Obrazek

Wolverine (Marvel) - 5 punktów

Obrazek

Pożądanie (Sandman) 4 punkty.

Obrazek

Wonder Woman/Artemis - 3 punkty negatywne

Obrazek

Joe Quesada - 3 punkty

Obrazek

Zniszczenie (Sandman). 2 punkty

Obrazek

Captain Marvel - 2 punkty

Obrazek
Ostatnio zmieniony 19 lis 2017, 18:52 przez Akira, łącznie zmieniany 3 razy.
"Would you kindly...?" https://www.youtube.com/user/AkiraPoland - codziennie gameplaye i streaming online
Zostań patronem! https://www.patreon.com/Akirapoland
Awatar użytkownika
tymek
Gaduła
8
Otrzymał podziękowania: 135 razy
Kontakt:

Re: Zabawa głosowanie na bohaterów

Post autor: tymek »

+

1. Leonardo (TMNT z IDW) 5 punktów, bo to przywódca z krwi i kości, który zawsze wymyśli plan, który zadziała

Obrazek

2. Raphael (TMNT z IDW) 2 punkty, bo to mięśniak o gołębim sercu

Obrazek

3. Michelangelo (TMNT z IDW) 2 punkty, bo to dusza towarzystwa, imprezowicz i najlepszy przyjaciel każdego, kto chce się z nim przyjaźnić

Obrazek

4. Donatello (TMNT z IDW) 1 punkt, bo zna się na maszynach ;)

Obrazek

-

1. Superman (New 52) 5 punktów na minusie, bo to nudna jak flaki z olejem postać.

Obrazek
Awatar użytkownika
Akira
Gaduła
8

tymek pisze:
1. Superman (New 52) 5 punktów na minusie, bo to nudna jak flaki z olejem postać.

Obrazek
oj... ktoś tu dostanie bana od Administratora :shock: :? ... :lol: :lol: :lol: :lol:
"Would you kindly...?" https://www.youtube.com/user/AkiraPoland - codziennie gameplaye i streaming online
Awatar użytkownika
tymek
Gaduła
8
Otrzymał podziękowania: 135 razy
Kontakt:

Post autor: tymek »

Nie dostanę bana od administratora, bo wyraźnie (?) zaznaczyłem, że chodzi mi o Supermana z New 52. Czyli ze świata, jaki powstał po zdarzeniu nazwanym Flashpoint. Świata, który powstał w 2011 roku, a z tego, co wiem, ten okres aż tak nie interesuje naszego drogiego Burego Wilka.
Więc trochę kulą w płot. :roll:
blaz
Bywalec
7
Otrzymał podziękowania: 2 razy

Post autor: blaz »

Superman z New52 podobał mi się tylko w originie pisanym przez Granta Morrisona. :)

Punkty dodatnie

1. Blue Beetle - 5 punktów. Bo jest zabawny i inteligentny, to taki Batman bez trybu detektywa i w poczuciem humoru. Polecam serię Justice League tłumaczoną aktualnie przez GruMika jeśli chcecie go poznać. Tworzy świetny duet z Booster Goldem.

Obrazek

2. Red Robin - 2 punkty. Za bycie najmądrzejszym spośród Robinów, oraz za to że jako jedyny po śmierci Batmana poszukiwał go i nie poddał się. Młody detektyw godny następca Batmana, myślę że nawet lepszy niż Nightwing. Nawet Ra's al Ghul go docenił.

Obrazek

3. Jin Kanzaki - 3 punkty. Taka mieszanka X-Mana i Batmana. Skąpany w cieniu mroczny bohater który robi to co musi. Człowiek który nigdy nie prosił się o moce i bycie odmieńcem. Postać z mangi "Zetman".

Obrazek

Punkty ujemne

1. Captain Marvel - 2 punkty. Zrobili z niej zwykłą faszystkę, w dodatku te fryzura na chłopca... patrzeć na nią nie mogę.

Obrazek

2. Joe Quesada - 3 punkty. Za wymuszenie na JMS napisanie historii "Spider-Man: One More Day" i wykasowanie z kanonu małżeństwa Spider-Mana z Mary Jane oraz całego jego doświadczenia życiowego.

Obrazek
Awatar użytkownika
Akira
Gaduła
8

Fajnie żę ludziska zaczynają głosować :D
blaz pisze: 2. Joe Quesada - 3 punkty. Za wymuszenie na JMS napisanie historii "Spider-Man: One More Day" i wykasowanie z kanonu małżeństwa Spider-Mana z Mary Jane oraz całego jego doświadczenia życiowego.

Obrazek
Jestes pewien że to bohater? :lol:
Awatar użytkownika
BuryWilk
ADMINISTRATOR
8
Podziękował: 61 razy
Otrzymał podziękowania: 116 razy
Kontakt:

Post autor: BuryWilk »

Ciekawy pomysł na grę, to się przyłączę :)
Tylko tak zapytam z technicznego punktu widzenia, czy by potem do tej gry nie dodać trybu ankiety- tak by było podsumowanie, ile głosów kto zdobył? Problem, że w ankietach nie przewidziano "punktów ujemnych" więc to bardziej tak chyba podsumowująco. inna sprawa, że Akira będzie mieć potem trochę matematycznej zabawy, w razie czego "towarzysze, jeśli nam pomożecie, to ten cel uda nam się wspólnie osiągnąć" :)
Co do wątku z Supermanem New 52, to może negatywa bym nie dał, ale jakoś większość New 52 do mnie nie przemawia ani ukazany tam Superman. Poza tym na forum obowiązuje wolność słowa, więc Tim może mieć w pewnych kwestiach radykalnie odmienne zdanie ode mnie, czy kogoś innego, ale ma do tego prawo ;)
Jedynie gdy się wtrącę jako administrator, to gdy zostaną złamane punkty regulaminu, który wisi w dziale Komiksy, ale w zasadzie się rozciąga na całe forum :)
Tak celem przypomnienia:
Regulamin forum
1. Ten kto tu się rejestruje powinien lubić komiksy :-)
2. Szanujemy innych użytkowników i nie rzucamy w nich obelgami, kapciami i pomidorami ;-)
3. Nie stosujemy słownictwa uważanego za wulgarne.
4. Nie spamujemy- linki do stron komiksowych i z tym związanych są jak najbardziej mile widziane, ale w odpowiednich działach. Linki kredytu, najlepszego banku, telewizora itp. będą kasowane- chyba, że ktoś o to wyraźnie poprosi w dziale "Inne".
5. Na razie tyle regulaminu, ale zawsze można coś tu dodać. :)
Ok, było technicznie i administracyjnie, teraz się przyłączę do zabawy :)
6. Snoopy (Fistaszki) 1 punkt bo to taki prawdziwy Beagle jest (mam Beagla :mrgreen: ) i uwielbiam Fistaszki.
Ode mnie też dostanie punkta. Z sympatii dla psów i dla humoru :)
2. Red Robin - 2 punkty. Za bycie najmądrzejszym spośród Robinów, oraz za to że jako jedyny po śmierci Batmana poszukiwał go i nie poddał się. Młody detektyw godny następca Batmana, myślę że nawet lepszy niż Nightwing. Nawet Ra's al Ghul go docenił.
Ok, Timothy Drake też ma ode mnie punkta, choć powiem szczerze, że jakoś bardziej wolałem go jako zwykłego Robina, ale Dick Grayson też dorósł, by stać się Batmanem.
Czyli zostało mi do dyspozycji 8 dodatnich i 5 ujemnych :)

Wonder Woman (Diana)
w serii od '87 do mniej więcej pierwszej dekady XXI wieku.
4 punkty- dąży do pokoju, choć jest wojowniczką i potrafi zrobić ze swoich umiejętności użytek, inteligentna, silna, ale i miejscami wrażliwa, nieobojętna na krzywdy innych, będąca jednocześnie symbolem równości między płciami, trzymająca się swoich zasad. Poza tym mam słabość do greckiej mitologii, a jej seria pozwala też odwołać się do mitologii, ale i osadzić ją w nowym kontekście i z nowymi pomysłami. No i na koniec, co tu kryć, bohaterka jest piękna, ale nie kiczowata- nawet jej kostium u niej wygląda bardziej naturalnie.

Superman z lat '90
4 punkty.
Co tu kryć, kolejny mój ulubiony bohater. Jedna z najpotężniejszych postaci w uniwersum DC, ale wykorzystuje swe moce do pomagania innym. Podobnie jak Diana, Kal-El nie tylko łapie przestępców i ratuje świat, ale stara się pomagać w bardziej zwykłych i społecznych sprawach. Jest nie bez powodu nazywany symbolem nadziei. Nie wszystkie historie 1987 (po Kryzysie) - do 2002 (Birthright, gdzie jego wersja została nieco zresetowana) uważam za dobre, ale jednak wiele było ciekawych, a sama postać była interesująco przedstawiona, która może być inspiracją dla innych.

Ujemnych punktów na razie nie przyznaję :) Jak rozumiem w przyszłym tygodniu punkty mi się resetują i znowu mogę coś jakimś postaciom przyznać :D
Załączniki
superman - for the animals 01 page02 (Custom).jpg
wonder woman - the once and future story - 49 (Custom).jpg
Awatar użytkownika
Akira
Gaduła
8

BuryWilk pisze: Ujemnych punktów na razie nie przyznaję :) Jak rozumiem w przyszłym tygodniu punkty mi się resetują i znowu mogę coś jakimś postaciom przyznać :D
Od następnego tygodnia będą kolejne punkty do rozdania, które można znowu zainwestować w tą samą postać. Czyli Dziś dasz 10 Supermenowi i za tydzień znowu tyle samo i ogólnie będzie miała ona już 20 punktów.

I prosiłbym o podkreślenie Ujemne punkty i Dodatnie punkty łatwiej mi będzie je liczyć. ;)
Awatar użytkownika
BuryWilk
ADMINISTRATOR
8
Podziękował: 61 razy
Otrzymał podziękowania: 116 razy
Kontakt:

Post autor: BuryWilk »

A jak liczymy "następny tydzień"? :) Tak od Poniedziałku do Niedzieli, czy 7 dni od momentu oddania głosu?

I jednak wykorzystam te negatywne punkty po przemyśleniu.
Lobo
5 punktów negatywnych

Typa po prostu nie znoszę. Prymitywny, wulgarny, sadystyczny, komiksy z nim cechują się dużą przemocą, która jednak nic poza samą brutalnością nie wnosi- ani sam "bohater", ani inne postacie nie stają się przez to lepsze, ani nie daje im to do myślenia. Już nawet Punisher coś sobą przynajmniej reprezentuje, nawet, jeśli za nim również nie przepadam, to potrafię mu to przyznać. W przypadku Lobo nie znajduje nic, absolutnie nic pozytywnego.
Załączniki
lobo.jpg
lobo.jpg (26.88 KiB) Przejrzano 5150 razy
Awatar użytkownika
Akira
Gaduła
8

BuryWilk pisze:A jak liczymy "następny tydzień"? :) Tak od Poniedziałku do Niedzieli, czy 7 dni od momentu oddania głosu?

I jednak wykorzystam te negatywne punkty po przemyśleniu.
Lobo
5 punktów negatywnych

Typa po prostu nie znoszę. Prymitywny, wulgarny, sadystyczny, komiksy z nim cechują się dużą przemocą, która jednak nic poza samą brutalnością nie wnosi- ani sam "bohater", ani inne postacie nie stają się przez to lepsze, ani nie daje im to do myślenia. Już nawet Punisher coś sobą przynajmniej reprezentuje, nawet, jeśli za nim również nie przepadam, to potrafię mu to przyznać. W przypadku Lobo nie znajduje nic, absolutnie nic pozytywnego.

Jednak prosiłbym o wykorzystywanie punktów jednym poście bo pomylić się można licząc je - taka prośba na przyszłość ;) Ale Adminowi nie odmawia się i nie wytyka palcem, prawda? :mrgreen:

A punkty restartują się od początku tygodnia czyli od poniedziałku, a wykorzystuje do końca czyli do niedzieli.
ODPOWIEDZ