Komunikaty techniczne
- BuryWilk
- ADMINISTRATOR
- 8
- Podziękował: 61 razy
- Otrzymał podziękowania: 116 razy
- Kontakt:
Komunikaty techniczne
Dostałem właśnie wiadomość od naszego serwisu hostingującego.
Cytuję:
"nformujemy, iż ze względu na konieczność wykonania prac technicznych wkrótce nastąpi niewielka przerwa w dostępie do usług hostingowych, z których Państwo korzystają, zgodnie z poniższym planem:
Rozpoczęcie prac:
2015-05-18 godz. 23:00
Zakończenie prac:
2015-05-19 godz. 02:00"
Co znaczy, że od jutra w nocy mniej więcej od 23 do 2 forum może przestać się wyświetlać. Hostinger zapewnia, że dołoży starań, żeby przerwa była jak najkrótsza w działaniach usług, ale znając życie może być czasem też tak, że prace serwisowe się nieco przeciągną. Ze swojej strony więc informuję tych, którzy jutro w nocy tu zaglądną, by się nie bali, jak forum im nagle "zniknie". Forum na długo nie znika, tylko najpóźniej do wczesnego ranka pojutrze, a może być, że prace techniczne w ogóle nie będą dla nas zauważalne. Jednak o tym informuję i o tym, że forum działa i jak mam nadzieję długo jeszcze podziała
Cytuję:
"nformujemy, iż ze względu na konieczność wykonania prac technicznych wkrótce nastąpi niewielka przerwa w dostępie do usług hostingowych, z których Państwo korzystają, zgodnie z poniższym planem:
Rozpoczęcie prac:
2015-05-18 godz. 23:00
Zakończenie prac:
2015-05-19 godz. 02:00"
Co znaczy, że od jutra w nocy mniej więcej od 23 do 2 forum może przestać się wyświetlać. Hostinger zapewnia, że dołoży starań, żeby przerwa była jak najkrótsza w działaniach usług, ale znając życie może być czasem też tak, że prace serwisowe się nieco przeciągną. Ze swojej strony więc informuję tych, którzy jutro w nocy tu zaglądną, by się nie bali, jak forum im nagle "zniknie". Forum na długo nie znika, tylko najpóźniej do wczesnego ranka pojutrze, a może być, że prace techniczne w ogóle nie będą dla nas zauważalne. Jednak o tym informuję i o tym, że forum działa i jak mam nadzieję długo jeszcze podziała
Re: Komunikaty techniczne
Bury Wilk poprosił mnie o opublikowanie tego na forum. Co powiecie na aktualizację loga?
Osobiście pokusiłbym się o odświeżenie całej skórki, ale nie wiem ile jest zainstalowanych w wersji phpBB tego forum.
Osobiście pokusiłbym się o odświeżenie całej skórki, ale nie wiem ile jest zainstalowanych w wersji phpBB tego forum.
- GEDiNAZGUL
- MODERATOR
- 8
- Podziękował: 375 razy
- Otrzymał podziękowania: 374 razy
Jeżeli ktoś ma umiejętności i zapał to czemu nie... Burywilk sprawuje rządy adm. ja tam najwyżej będę zaklejał taśmą na ekranie logo z Supkiem
Podałem je tylko jako przykład. Bardzo trudno coś ładnego wymyślić, zwłaszcza że nawet nie wiem jak duże może być logo. Sam nie jestem "szpecem" od spraw graficznych. Pomyślałem że pasowałoby coś klasycznego - Bury Wilk jest administratorem, a ewidentnie widać że lubi stare komiksy, zwłaszcza te z Supermanem. Dlatego było to moje pierwsze skojarzenie, przyznam że sam też nie miałem lepszego pomysłu.
-
- MODERATOR
- 8
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowania: 25 razy
Logo może być, tylko przeklejcie dymek z napisem "e-komiksy" na prawą stronę. ;PDoctus pisze:Bury Wilk poprosił mnie o opublikowanie tego na forum. Co powiecie na aktualizację loga?
- GEDiNAZGUL
- MODERATOR
- 8
Logo może być, dobry pomysł. To tylko moja zgryźliwośćDoctus pisze:Podałem je tylko jako przykład. Bardzo trudno coś ładnego wymyślić, zwłaszcza że nawet nie wiem jak duże może być logo. Sam nie jestem "szpecem" od spraw graficznych. Pomyślałem że pasowałoby coś klasycznego - Bury Wilk jest administratorem, a ewidentnie widać że lubi stare komiksy, zwłaszcza te z Supermanem. Dlatego było to moje pierwsze skojarzenie, przyznam że sam też nie miałem lepszego pomysłu.
Jedyne co bym zmienił to wymazanie pod dymkiem tej zapewne ładnej pani.
Można tez ułożyć dymek w ten sposób, by wyglądało na to, że mówi to Supek, a nie ktoś, kto nie sięga mu do ramienia.
Pomysł na logo ok., bardzo ciekawy pomysł. zmiana na plus.
- BuryWilk
- ADMINISTRATOR
- 8
- Kontakt:
Ten na obrazku to Superman? Przyznam, że moje pierwsze skojarzenie to było Funky Koval W każdym razie też myślę, że lepiej trochę by wyglądało gdyby ta pani nie była tak zasłonięta, albo właśnie, gdyby ten osobnik z prawej - Funky Super - mówił te słowa Ale jak chcecie, to to logo umieszczę. Forum jest wspólne, więc o wszystkich projektach na temat tego, co możnaby jeszcze na nie dodać, możemy przedyskutować i w ramach możliwości technicznej i chęci wcielać w życie
-
- Gaduła
- 8
- Podziękował: 408 razy
- Otrzymał podziękowania: 58 razy
- BuryWilk
- ADMINISTRATOR
- 8
- Kontakt:
Ponieważ nie było jeszcze propozycji przeróbki, to dałem zaproponowane logo, jakie jest. Tylko musiałem je przekonwertować do gifa i dostosować rozmiar (149x52). Co do tego ostatniego można się jeszcze trochę pobawić w opcjach i zwiększyć rozmiar, ale to trochę więcej zabawy. Zobaczymy. Tak na dzień obecny, co o tym sądzicie, co teraz jest?
- GEDiNAZGUL
- MODERATOR
- 8