Komunikaty techniczne

Awatar użytkownika
BuryWilk
ADMINISTRATOR
8
Podziękował: 61 razy
Otrzymał podziękowania: 116 razy
Kontakt:

Komunikaty techniczne

Post autor: BuryWilk »

Dostałem właśnie wiadomość od naszego serwisu hostingującego.
Cytuję:
"nformujemy, iż ze względu na konieczność wykonania prac technicznych wkrótce nastąpi niewielka przerwa w dostępie do usług hostingowych, z których Państwo korzystają, zgodnie z poniższym planem:
Rozpoczęcie prac:
2015-05-18 godz. 23:00
Zakończenie prac:
2015-05-19 godz. 02:00"
Co znaczy, że od jutra w nocy mniej więcej od 23 do 2 forum może przestać się wyświetlać. Hostinger zapewnia, że dołoży starań, żeby przerwa była jak najkrótsza w działaniach usług, ale znając życie może być czasem też tak, że prace serwisowe się nieco przeciągną. Ze swojej strony więc informuję tych, którzy jutro w nocy tu zaglądną, by się nie bali, jak forum im nagle "zniknie". Forum na długo nie znika, tylko najpóźniej do wczesnego ranka pojutrze, a może być, że prace techniczne w ogóle nie będą dla nas zauważalne. Jednak o tym informuję i o tym, że forum działa i jak mam nadzieję długo jeszcze podziała :D
Awatar użytkownika
Doctus
Junior
8
Otrzymał podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Re: Komunikaty techniczne

Post autor: Doctus »

Bury Wilk poprosił mnie o opublikowanie tego na forum. Co powiecie na aktualizację loga?

Obrazek

Osobiście pokusiłbym się o odświeżenie całej skórki, ale nie wiem ile jest zainstalowanych w wersji phpBB tego forum.
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8
Podziękował: 375 razy
Otrzymał podziękowania: 374 razy

Post autor: GEDiNAZGUL »

Jeżeli ktoś ma umiejętności i zapał to czemu nie... Burywilk sprawuje rządy adm. ja tam najwyżej będę zaklejał taśmą na ekranie logo z Supkiem ;)
Awatar użytkownika
Doctus
Junior
8
Otrzymał podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Post autor: Doctus »

Podałem je tylko jako przykład. Bardzo trudno coś ładnego wymyślić, zwłaszcza że nawet nie wiem jak duże może być logo. Sam nie jestem "szpecem" od spraw graficznych. Pomyślałem że pasowałoby coś klasycznego - Bury Wilk jest administratorem, a ewidentnie widać że lubi stare komiksy, zwłaszcza te z Supermanem. Dlatego było to moje pierwsze skojarzenie, przyznam że sam też nie miałem lepszego pomysłu.
beerate
MODERATOR
8
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowania: 25 razy

Post autor: beerate »

Doctus pisze:Bury Wilk poprosił mnie o opublikowanie tego na forum. Co powiecie na aktualizację loga?

Obrazek

Osobiście pokusiłbym się o odświeżenie całej skórki, ale nie wiem ile jest zainstalowanych w wersji phpBB tego forum.
Logo może być, tylko przeklejcie dymek z napisem "e-komiksy" na prawą stronę. ;P
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8

Doctus pisze:Podałem je tylko jako przykład. Bardzo trudno coś ładnego wymyślić, zwłaszcza że nawet nie wiem jak duże może być logo. Sam nie jestem "szpecem" od spraw graficznych. Pomyślałem że pasowałoby coś klasycznego - Bury Wilk jest administratorem, a ewidentnie widać że lubi stare komiksy, zwłaszcza te z Supermanem. Dlatego było to moje pierwsze skojarzenie, przyznam że sam też nie miałem lepszego pomysłu.
Logo może być, dobry pomysł. To tylko moja zgryźliwość ;)
Jedyne co bym zmienił to wymazanie pod dymkiem tej zapewne ładnej pani.
Można tez ułożyć dymek w ten sposób, by wyglądało na to, że mówi to Supek, a nie ktoś, kto nie sięga mu do ramienia.
Pomysł na logo ok., bardzo ciekawy pomysł. zmiana na plus.
Awatar użytkownika
BuryWilk
ADMINISTRATOR
8
Kontakt:

Ten na obrazku to Superman? :o Przyznam, że moje pierwsze skojarzenie to było Funky Koval :) W każdym razie też myślę, że lepiej trochę by wyglądało gdyby ta pani nie była tak zasłonięta, albo właśnie, gdyby ten osobnik z prawej - Funky Super :lol: - mówił te słowa :) Ale jak chcecie, to to logo umieszczę. Forum jest wspólne, więc o wszystkich projektach na temat tego, co możnaby jeszcze na nie dodać, możemy przedyskutować i w ramach możliwości technicznej i chęci wcielać w życie :)
szybkilester
Gaduła
8
Podziękował: 408 razy
Otrzymał podziękowania: 58 razy

Post autor: szybkilester »

hahaha: funky super... dobre! :D
Awatar użytkownika
BuryWilk
ADMINISTRATOR
8
Kontakt:

Ponieważ nie było jeszcze propozycji przeróbki, to dałem zaproponowane logo, jakie jest. Tylko musiałem je przekonwertować do gifa i dostosować rozmiar (149x52). Co do tego ostatniego można się jeszcze trochę pobawić w opcjach i zwiększyć rozmiar, ale to trochę więcej zabawy. Zobaczymy. Tak na dzień obecny, co o tym sądzicie, co teraz jest?
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8

Jest git! Dzięki panowie!
ODPOWIEDZ