Co nowego na półce z komiksami

Awatar użytkownika
komixpmi
Gaduła
8
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowania: 143 razy

Re: Co nowego na półce z komiksami

Post autor: komixpmi »

Wiem , iż dla Was to już nudne , ale u mnie jak zwykle króluje MARVEL
11n1.jpg
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8
Podziękował: 375 razy
Otrzymał podziękowania: 374 razy

Post autor: GEDiNAZGUL »

komixpmi pisze:Wiem , iż dla Was to już nudne , ale u mnie jak zwykle króluje MARVEL
eee tam, wielu to lubi. U mnie masz plusik za Funkiego i Ekspedycję ;)
Zbyt wielu ma czas tylko na klikanie bzdur na fejsiku itp., a już coś napisać dłuższego niż sms jest trudno lub nieosiągalne... Można tylko podziwiać za pasję i dar wyszukiwania plusów w Marvelach. Komiksów nie czytam, ale recenzje czemu nie?
beerate
MODERATOR
8
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowania: 25 razy

Post autor: beerate »

Dobrze, że mi przypomniałeś. Tak mi sie spodobał "Szok Przyszłości", że kupiłem (powyżej ceny okładkowej) Balladę o Halo Jones. Komiks spełnił oczekiwania, obawiałem się archaicznych rysunków, ale podobało mi się. Rysunki w ogóle nie przeszkadzały. Fabuła ciekawa. Na forum Gildii przyrównywano ten komiks do Wiecznej Wojny i chociaż czytałem ją jakiś czas temu, to było tam podobne rozwiązanie U Moore'a jest duża grawitacja i ludzie w wielkich kombinezonach ulegają spowolnieniu czasu, W WW były bąble gdzie nie działała elektronika i też wariacje z czasem. W każdym razie - liczcie na dodruk i kupujcie. POLECAM!
A, kupiłem też Ligę, a co tam. :)

Obrazek
Awatar użytkownika
szamas
Gaduła
8
Podziękował: 190 razy
Otrzymał podziękowania: 213 razy

Post autor: szamas »

A ja sobie kiedyś odpuściłem "ABC Warriors" od Studia Lain i teraz żałuję :( może jednak kiedyś zrobią dodruk. Tak się złożyło, że akurat tylko tego jednego tytułu brakuje mi z tego wydawnictwa. Nad "Balladą o Halo Jones" długo się zastanawiałem ale w końcu dałem się skusić pozytywnymi opiniami. Na razie czeka na swoją kolej do przeczytania 8-) całkiem fajny był "Absalom", czekam na kolejny tom :)

Z tytułami od Studia Lain trzeba uważać i kupować w miarę szybko bo niektóre z nich dość szybko się wyprzedają ;) może jednak wydawnictwo będzie stopniowo zwiększać nakłady poszczególnych tytułów a szykują się takie "chodliwe" postacie jak Sędzia Dredd czy Slaine
beerate
MODERATOR
8

Sędzia Dredd (z Heavy Metal) już prawie wyprzedany. Zrobili dodruk Slainea, podobno dlatego, że to seria, więc możliwe, że ABC i Dredd też będą dodrukowane. Absalom ma drugi tom, wiec też nie wiadomo. Niestety na oneshoty Moorea raczej nie ma co liczyć, ale oby nakład został zwiększony, dzięki czemu cena spadnie a dostępność wzrośnie. Fajna inicjatywa wydawnicza. :)
red_one
Bywalec
8
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowania: 5 razy

Post autor: red_one »

Dodruk Slaine'a sprzedaje się podobno bez szału - może to zamknąć drogę do kolejnych dodruków...
beerate
MODERATOR
8

Możliwe, ale mam nadzieję, że mimo wszystko zwiększą nakłady, do 800 sztuk powiedzmy. Teraz jest 600 i sprzedają się w miesiąc od premiery te komiksy.
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8
Podziękował: 375 razy
Otrzymał podziękowania: 374 razy

Post autor: GEDiNAZGUL »

Niech wydadzą Absalom 2 to w końcu znów na mnie zarobią ;)

Bękarty południa 02 - komiks potrafi być mocny, wciągający choć mniej mi się podobał niż jedynka.
Ekho 04: Jak zawsze dobrze wyważony humor i seksapil ;)
Sister 04: Wszystko nadal dobrze gra w tym komiksie, bawi jak zawsze... choć mam tylko braci.
Silay Corey 04 - dobry i ciekawy rysunek.
Bez przebaczenia - Rysunki jak zawsze kiepskie, zwłaszcza neandertalskie postacie, ale komiks dobry. Zwłaszcza, że kupiony za grosze.

Ech, kolejna paka dopiero w październiku, nic dla mnie po drodze nie ma... Valeriana 5 dorzucę do książek.
Awatar użytkownika
tymek
Gaduła
8
Podziękował: 78 razy
Otrzymał podziękowania: 135 razy
Kontakt:

Post autor: tymek »

Usagi Yojimbo nie kupujesz? :P Akurat we wrześniu wychodzi 25. tom.
Swoją drogą na 10 września zapowiedziany jest drugie wydanie zbiorcze Osiedla Swobody (kolorowe), które muszę mieć!
beerate
MODERATOR
8

tymek pisze:Usagi Yojimbo nie kupujesz? :P Akurat we wrześniu wychodzi 25. tom.
Swoją drogą na 10 września zapowiedziany jest drugie wydanie zbiorcze Osiedla Swobody (kolorowe), które muszę mieć!
Znaczy 30. tom Usagiego i pierwszy integral Osiedla Swoboda 2? Bo integral (już 3. chyba) pierwszego Osiedla Swoboda był zdaje się w poprzednim roku wydany.
ODPOWIEDZ