Co nowego na półce z komiksami
- GEDiNAZGUL
- MODERATOR
- 8
- Podziękował: 375 razy
- Otrzymał podziękowania: 374 razy
Re: Co nowego na półce z komiksami
eee tam, wielu to lubi. U mnie masz plusik za Funkiego i Ekspedycjękomixpmi pisze:Wiem , iż dla Was to już nudne , ale u mnie jak zwykle króluje MARVEL
Zbyt wielu ma czas tylko na klikanie bzdur na fejsiku itp., a już coś napisać dłuższego niż sms jest trudno lub nieosiągalne... Można tylko podziwiać za pasję i dar wyszukiwania plusów w Marvelach. Komiksów nie czytam, ale recenzje czemu nie?
-
- MODERATOR
- 8
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowania: 25 razy
Dobrze, że mi przypomniałeś. Tak mi sie spodobał "Szok Przyszłości", że kupiłem (powyżej ceny okładkowej) Balladę o Halo Jones. Komiks spełnił oczekiwania, obawiałem się archaicznych rysunków, ale podobało mi się. Rysunki w ogóle nie przeszkadzały. Fabuła ciekawa. Na forum Gildii przyrównywano ten komiks do Wiecznej Wojny i chociaż czytałem ją jakiś czas temu, to było tam podobne rozwiązanie U Moore'a jest duża grawitacja i ludzie w wielkich kombinezonach ulegają spowolnieniu czasu, W WW były bąble gdzie nie działała elektronika i też wariacje z czasem. W każdym razie - liczcie na dodruk i kupujcie. POLECAM!
A, kupiłem też Ligę, a co tam.
A, kupiłem też Ligę, a co tam.
- szamas
- Gaduła
- 8
- Podziękował: 190 razy
- Otrzymał podziękowania: 213 razy
A ja sobie kiedyś odpuściłem "ABC Warriors" od Studia Lain i teraz żałuję może jednak kiedyś zrobią dodruk. Tak się złożyło, że akurat tylko tego jednego tytułu brakuje mi z tego wydawnictwa. Nad "Balladą o Halo Jones" długo się zastanawiałem ale w końcu dałem się skusić pozytywnymi opiniami. Na razie czeka na swoją kolej do przeczytania całkiem fajny był "Absalom", czekam na kolejny tom
Z tytułami od Studia Lain trzeba uważać i kupować w miarę szybko bo niektóre z nich dość szybko się wyprzedają może jednak wydawnictwo będzie stopniowo zwiększać nakłady poszczególnych tytułów a szykują się takie "chodliwe" postacie jak Sędzia Dredd czy Slaine
Z tytułami od Studia Lain trzeba uważać i kupować w miarę szybko bo niektóre z nich dość szybko się wyprzedają może jednak wydawnictwo będzie stopniowo zwiększać nakłady poszczególnych tytułów a szykują się takie "chodliwe" postacie jak Sędzia Dredd czy Slaine
-
- MODERATOR
- 8
Sędzia Dredd (z Heavy Metal) już prawie wyprzedany. Zrobili dodruk Slainea, podobno dlatego, że to seria, więc możliwe, że ABC i Dredd też będą dodrukowane. Absalom ma drugi tom, wiec też nie wiadomo. Niestety na oneshoty Moorea raczej nie ma co liczyć, ale oby nakład został zwiększony, dzięki czemu cena spadnie a dostępność wzrośnie. Fajna inicjatywa wydawnicza.
-
- MODERATOR
- 8
Możliwe, ale mam nadzieję, że mimo wszystko zwiększą nakłady, do 800 sztuk powiedzmy. Teraz jest 600 i sprzedają się w miesiąc od premiery te komiksy.
- GEDiNAZGUL
- MODERATOR
- 8
- Podziękował: 375 razy
- Otrzymał podziękowania: 374 razy
Niech wydadzą Absalom 2 to w końcu znów na mnie zarobią
Bękarty południa 02 - komiks potrafi być mocny, wciągający choć mniej mi się podobał niż jedynka.
Ekho 04: Jak zawsze dobrze wyważony humor i seksapil
Sister 04: Wszystko nadal dobrze gra w tym komiksie, bawi jak zawsze... choć mam tylko braci.
Silay Corey 04 - dobry i ciekawy rysunek.
Bez przebaczenia - Rysunki jak zawsze kiepskie, zwłaszcza neandertalskie postacie, ale komiks dobry. Zwłaszcza, że kupiony za grosze.
Ech, kolejna paka dopiero w październiku, nic dla mnie po drodze nie ma... Valeriana 5 dorzucę do książek.
Bękarty południa 02 - komiks potrafi być mocny, wciągający choć mniej mi się podobał niż jedynka.
Ekho 04: Jak zawsze dobrze wyważony humor i seksapil
Sister 04: Wszystko nadal dobrze gra w tym komiksie, bawi jak zawsze... choć mam tylko braci.
Silay Corey 04 - dobry i ciekawy rysunek.
Bez przebaczenia - Rysunki jak zawsze kiepskie, zwłaszcza neandertalskie postacie, ale komiks dobry. Zwłaszcza, że kupiony za grosze.
Ech, kolejna paka dopiero w październiku, nic dla mnie po drodze nie ma... Valeriana 5 dorzucę do książek.
- tymek
- Gaduła
- 8
- Podziękował: 78 razy
- Otrzymał podziękowania: 135 razy
- Kontakt:
Usagi Yojimbo nie kupujesz? Akurat we wrześniu wychodzi 25. tom.
Swoją drogą na 10 września zapowiedziany jest drugie wydanie zbiorcze Osiedla Swobody (kolorowe), które muszę mieć!
Swoją drogą na 10 września zapowiedziany jest drugie wydanie zbiorcze Osiedla Swobody (kolorowe), które muszę mieć!
-
- MODERATOR
- 8
Znaczy 30. tom Usagiego i pierwszy integral Osiedla Swoboda 2? Bo integral (już 3. chyba) pierwszego Osiedla Swoboda był zdaje się w poprzednim roku wydany.tymek pisze:Usagi Yojimbo nie kupujesz? Akurat we wrześniu wychodzi 25. tom.