GEDiNAZGUL pisze: Najważniejsze, że udało mi się skończyć znów X-com (mega wciąga). Teraz jedynie trzeba poczekać na porządne patche do X-com 2, bo na razie nie jest grywalna - wróg głupieje i zachowuje się irracjonalnie, podobnie jak w najnowszych strategiach spod szyldu Total war.
Cóż wracam do Pancer Corps. Trochę złociszy i można powalczyć w realiach II wś.
Ja tam strasznie żałuję że X-COM 2 nie wyszedł na PS4 Poprzedniczkę ograłem z bananem na ustach i tą satysfakcją że co prawda straciłem kilka osób... ale udało się! No i czekanie na Xa i nic z tego. Szkoda. Cóż przynajmniej X-Com wyszedł na Vitę, ale to nie to samo.
Ja tam poza tym gram w Banner of Saga. Świetna gra która ma wiele z X-Comu, no nie... to za duże słowo że wiele. Ale kombinować trzeba, i jak podejmie się złą decyzję, twój kompan to trup. Savy są automatyczne, więc nie da się nawet wczytać poprzedniego zapisu. Podoba mi się jednak że nasze decyzje naprawdę mają wpływ na dalsza fabułę, a nie jak w grach od TalleTale. Plus ten fakt że zginie ci kumpel, albo kumpela. Albo zdezertuje ci towarzysz broni. Na dzień dzisiejszy poprzez moje decyzje: jeden wojownik odszedł eskortując rozbitków, jeden zginął (a szkoda bo dobry był i miał wysoki lvl), a jedna łuczniczka zdezertowałą (chyba). Ogólnie polecam, świetna gra. No i od Bioware
Poza tym zamierzam ograć Valkire Chronicles, która pomimo że w klimatach mangi/anime to jest podobna do X-Com i Baner Sagi. Przez co też ją kupiłem.
Ps. Polecam rzucić na mój kanał gdzie robię pełny gameplay z tej gry