najświeższe nabytki:
szczególnie cieszą mnie wilki na które długo polowałem i już straciłem nadzieję, że kiedyś kupię, a mam do nich duży sentyment
a skoro już w temacie "chwalenia się" to coś nieco starszego:
Co nowego na półce z komiksami
- BuryWilk
- ADMINISTRATOR
- 8
- Podziękował: 61 razy
- Otrzymał podziękowania: 116 razy
- Kontakt:
Re: Co nowego na półce z komiksami
Jesteśmy pod ochroną, na nas się nie poluje!
A na poważnie, widzę, że solidne okładki. Nie wiedziałem, że jest komiks o Muminkach. Znałem tylko książki i oczywiście słynną bajkę serialową Zaintrygowałeś mnie.
A na poważnie, widzę, że solidne okładki. Nie wiedziałem, że jest komiks o Muminkach. Znałem tylko książki i oczywiście słynną bajkę serialową Zaintrygowałeś mnie.
- szamas
- Gaduła
- 8
- Podziękował: 190 razy
- Otrzymał podziękowania: 213 razy
No tak w "Night of 1 000 Wolves", wilki niestety zostały przedstawione stereotypowo, w złym świetle. ale to horror więc to może być jakimś wytłumaczeniem.
Mogę polecić Ci fajny komiks o wilkach (i ludziach)
więcej: https://marginesy.com.pl/sklep/produkt/ ... ?idcat=314
w ogóle Marginesy to fajne wydawnictwo, ma nieco bardziej wymagające i poważniejsze pozycje. Aktualnie mam od nich 14 komiksów, z czego przeczytane już 7 Z czystym sumieniem mogę polecić też "Złoty Berlin", "Klub detektywów" czy "Instytut Bombowych Teorii".
Z przeczytanych trochę zawiodło mnie "Tetris" chociaż początek był interesujący. "Trawkę" tego samego autora już sobie odpuściłem.
Komiksy o Muminkach są podobno całkiem inne niż te w książkach. Tworzone były do gazet, bardziej dla dorosłego czytelnika, dlatego tematyka jest też inna, bardziej "odjechana" podobno bo lektura przede mną minus to żółty papier
a ostatnio wyszło fajne wydanie "książkowych" Muminków zebranych w dwa tomy:
Podobno w kwietniu ma wyjść dodruk bo dość szybko wymiotło je ze sklepów. Dla mnie to dobra wiadomość bo się za długo ociągałem z kupnem.
Mogę polecić Ci fajny komiks o wilkach (i ludziach)
więcej: https://marginesy.com.pl/sklep/produkt/ ... ?idcat=314
w ogóle Marginesy to fajne wydawnictwo, ma nieco bardziej wymagające i poważniejsze pozycje. Aktualnie mam od nich 14 komiksów, z czego przeczytane już 7 Z czystym sumieniem mogę polecić też "Złoty Berlin", "Klub detektywów" czy "Instytut Bombowych Teorii".
Z przeczytanych trochę zawiodło mnie "Tetris" chociaż początek był interesujący. "Trawkę" tego samego autora już sobie odpuściłem.
Komiksy o Muminkach są podobno całkiem inne niż te w książkach. Tworzone były do gazet, bardziej dla dorosłego czytelnika, dlatego tematyka jest też inna, bardziej "odjechana" podobno bo lektura przede mną minus to żółty papier
a ostatnio wyszło fajne wydanie "książkowych" Muminków zebranych w dwa tomy:
Podobno w kwietniu ma wyjść dodruk bo dość szybko wymiotło je ze sklepów. Dla mnie to dobra wiadomość bo się za długo ociągałem z kupnem.
-
- Gaduła
- 8
- Podziękował: 408 razy
- Otrzymał podziękowania: 58 razy
Mr Silence od Turka też wymiata i razem z pełną edycją Fasta to najlepsze rodzime komiksy od lat, a przynajmniej moim skromnym zdaniem
- szamas
- Gaduła
- 8
- Podziękował: 190 razy
- Otrzymał podziękowania: 213 razy
Wczoraj dotarła przesyła z Wydziału. Wydziału 7 Dopiero dziś mogłem rozpakować i zobaczyć na co się pisałem (tak w ogóle to była moja pierwsza akcja wsparta na Kickstarterze). Było warto czekać
Całkiem fajnie wyszło etui, podstawowe numery 1 sezonu powinny się zmieścić. Powyższa, limitowana okładka autorstwa Zbigniewa Kasprzaka trafi wyłącznie do wspierających zbiórkę. Drugi wariant okładki (autor Antoni Serkowski) będzie w normalnej dystrybucji i oczywiście trafi do mojej kolekcji.
A propo okładek i ich wariantów:
Niestety do etui wszystko się nie zmieści
Całkiem fajnie wyszło etui, podstawowe numery 1 sezonu powinny się zmieścić. Powyższa, limitowana okładka autorstwa Zbigniewa Kasprzaka trafi wyłącznie do wspierających zbiórkę. Drugi wariant okładki (autor Antoni Serkowski) będzie w normalnej dystrybucji i oczywiście trafi do mojej kolekcji.
A propo okładek i ich wariantów:
Niestety do etui wszystko się nie zmieści