Co ostatnio oglądałem...
- tymek
- Gaduła
- 8
- Podziękował: 78 razy
- Otrzymał podziękowania: 135 razy
- Kontakt:
Co ostatnio oglądałem...
Co ostatnio oglądaliście? Albo co zamierzacie oglądać?
Ja się szykuję na seans Przebudzenia Mocy za tydzień we wtorek, więc powtarzam sobie wszystkie poprzednie części.
Ja się szykuję na seans Przebudzenia Mocy za tydzień we wtorek, więc powtarzam sobie wszystkie poprzednie części.
- GEDiNAZGUL
- MODERATOR
- 8
- Podziękował: 375 razy
- Otrzymał podziękowania: 374 razy
Re: Co ostatnio oglądałem...
Ostatnio byłem w kinie na ostatniej części Igrzysk śmierci. Część 2 Kosogłosa słabsza od poprzedniczki. Całości dodano dorosłości odchodząc trochę od młodzieżowego stylu powieści. bardzo ciekawie ukazane wątki psychologiczne oraz wpływu i sposobu działania wojny psychologicznej oraz wartości tego, o czym zapomnieli amerykanie w czasie wojny w Wietnamie - opinii publicznej kreowanej przez media i zmiany społeczne.
Sicario - ten film wywiera ogromne wrażenie. Bardzo dobra gra aktorska i postacie, jak za starych dobrych czasów kina.
No i serial "Człowiek z Wysokiego Zamku" na motywach (na podstawie byłoby zbyt daleko posuniętym określeniem) powieści Dicka. Pierwsza część bardzo ciekawa i dobrze zrealizowana. Pewnie całość nie zrobi na nas takiego wrażenia, jak na Amerykanach, ale warto zobaczyć, zwłaszcza, że u nas to okazało się prawdą.
Sicario - ten film wywiera ogromne wrażenie. Bardzo dobra gra aktorska i postacie, jak za starych dobrych czasów kina.
No i serial "Człowiek z Wysokiego Zamku" na motywach (na podstawie byłoby zbyt daleko posuniętym określeniem) powieści Dicka. Pierwsza część bardzo ciekawa i dobrze zrealizowana. Pewnie całość nie zrobi na nas takiego wrażenia, jak na Amerykanach, ale warto zobaczyć, zwłaszcza, że u nas to okazało się prawdą.
- tymek
- Gaduła
- 8
- Kontakt:
"Człowiek z wysokiego zamku" nie oglądałem, ale chyba wszystkie filmy "na podstawie" powieści/opowiadań Dicka to są raczej "na motywach" właśnie.No i serial "Człowiek z Wysokiego Zamku" na motywach (na podstawie byłoby zbyt daleko posuniętym określeniem) powieści Dicka.
Ale już "Człowieka z Wysokiego Zamku" sobie zapamiętam, żeby go gdzieś namierzyć. Dzięki.
- GEDiNAZGUL
- MODERATOR
- 8
- Podziękował: 375 razy
- Otrzymał podziękowania: 374 razy
A skoro lubicie seriale oparte na książkach to tego też nie powinniście ominąć.
Koniec dzieciństwa - Childhoods End
opis oryg.
Koniec dzieciństwa - Childhoods End
opis oryg.
Childhood’s End to ekranizacja kultowej powieści Arthura C. Clarke’a opowiadająca o pokojowej inwazji obcych na ziemię. Ostatecznie obcy
przejmują planetę, jej mieszkańców, kulturę i tworzą coś zupełnie nowego.
- tymek
- Gaduła
- 8
- Kontakt:
No to obejrzałem Gwiezdne Wojny: Przebudzenie Mocy.
Tyle rzeczy mi się we łbie plącze z tego powodu, że jasny gwint. Film był świetny, ale muszę wszystko przemyśleć.
Tyle rzeczy mi się we łbie plącze z tego powodu, że jasny gwint. Film był świetny, ale muszę wszystko przemyśleć.