Plany autorów

Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8
Podziękował: 375 razy
Otrzymał podziękowania: 374 razy

Plany autorów

Post autor: GEDiNAZGUL »

Sky Doll #4!
Wznowiono prace nad kontynuacją świetnej serii o Sky doll, poniżej screen z facebooka autorki:

Obrazek

S.H.I.E.L.D. (Hickman/Weaver)

Wielki powrót coraz bliżej :!: :?:
Obrazek
https://twitter.com/jhickman/status/586593673267249153
http://hickmanweavershield.tumblr.com/
Awatar użytkownika
tymek
Gaduła
8
Podziękował: 78 razy
Otrzymał podziękowania: 135 razy
Kontakt:

Re: Plany autorów

Post autor: tymek »

S.H.I.E.L.D. Hickmana raczej nie wróci.
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8

Mam nadzieję, że tak. Ze słów wynika, że powinien być wydany, pewnie musi poczekać w kolejce Marvela. W końcu pośród chłamu znajdzie się jakieś i seria doczeka się zakończenia. Szkoda tylko, że ten komiks jest na licencji Marvela, bo jak widać po "Fairy quest" można wydać coś ciekawego i co się sprzeda własnym sumptem, zamiast tłuc masówki.
ostatnio wyszła jakaś dziwna seria SHIELD ze zwierzakami...
Awatar użytkownika
tymek
Gaduła
8
Kontakt:

Heh, ja wiem, że nadzieja umiera ostatnia...

Ale póki co w żadnych zapowiedziach nie pojawia się zakończenie S.H.I.E.L.D. Hickmana.
Powiem więcej - Hickman mówił w wywiadach, że jak się skończy Secret Wars, to on robi sobie półroczną albo i dłuższą przerwę od Marvela. Tutaj dodam, że Secret Wars ma skończyć się w styczniu, ale nie wiadomo, czy ostatniego numeru nie przesuną jeszcze na luty. W każdym razie - Hickman nie jest zaangażowany w tworzenie któregokolwiek z fali nowych komiksów Marvela z inicjatywy "All-New All-Different Marvel".
Przychodzi mi też na myśl sytuacja z komiksem "Hawkeye" autorstwa Matta Fractiona (scenariusz) i Davida Aja (rysunki). Ostatni numer, który, według słów twórców, był dawno ukończony, miał spore opóźnienie, ukazał się dobrych kilka miesięcy od początkowej planowanej daty premiery komiksu. Było to w okresie, kiedy Matt Fraction powoli odchodził z Marvela, żeby zająć się komiksami creator-owned. To też jest temat na inną dyskusję, ponieważ krążyły wtedy plotki, że Marvel obraził się na Fractiona, Fraction na Marvela, były specjalnie opóźniane prace nad ostatnim numerem "Hawkeye'a"... Koniec końców, ostatni "Hawkeye" wyszedł, ale Fraction już dawno nie pisze nic dla Marvela.
Hickman jeszcze niby pisze, ale tak naprawdę został jeden numer Secret Wars i wtedy ma facet zrobić sobie "urlop", żeby również zająć się komiksami creator-owned. Już są zapowiedzi Marvela na marzec 2016 i tam ani widu, ani słychu zakończenia hickmanowskiego S.H.I.E.L.D.
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8

Chociaż w święta nie pozbawiaj mnie wszelkiej nadziei ;) Bardziej jesteś oblatany w tym świecie. Dzięki za info.
Pewnie masz rację, ale może...
Awatar użytkownika
tymek
Gaduła
8
Kontakt:

Hej, GEDiNAZGUL, coś się chyba w końcu ruszy z SHIELD. :)
Finally, Jonathan, I understand the only thing left to be released from your initial stint at Marvel is the remaining issues of "SHIELD."

Hickman: Yeah, I have to turn in those script passes. I'll probably do those in the next couple of weeks, now that all of this is locked down. I'm not exactly sure what I'm doing next. I'll figure something out. Tom and I have talked about some stuff -- it's definitely not "Secret Wars II."
http://www.comicbookresources.com/artic ... l-universe

;) Nadzieja umiera ostatnia! :D
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8

Wielkie dzięki za info, no bo już się wybierałem do nich ;) Ale i tak pojadę :)
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8

https://www.youtube.com/watch?v=8pARiNPbCQU

Nie mogłem się doczekać!
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
8

Ledroit i Mills, po zamknięciu Nickel editions plany dotyczące Requiem ciut się zmieniły. interes przejął Glenat, mieliście okazję zobaczyć okładki nowego wydania Requiem: chevaliers vampire. Ledroit stworzy wpierw trzecią część Wika, a potem wróci do projektu Requiem, także znów czeka nas dłuższa przerwa ;(
Awatar użytkownika
tymek
Gaduła
8
Kontakt:

GiN, patrzaj :D

Kod: Zaznacz cały

https://www.newsarama.com/36562-jonathan-hickman-has-finished-scripting-s-h-i-e-l-d-5-6.html
ODPOWIEDZ