Przeczytałem - polecam/odradzam

Awatar użytkownika
komixpmi
Gaduła
9
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowania: 144 razy

Re: Przeczytałem - polecam/odradzam

Post autor: komixpmi »

okladka-450.jpg
Dziś także ukończyłem czytanie tomu 85 WKKM - "Daredevil -Naznaczony śmiercią" . Niestety " Diabłowi Stróżowi" , czy też " Daredevil-Odrodzony" ten tytuł nie dorasta do pięt. Moim zdaniem Daredevil w tym numerze brnie przez wszystkie strony trzaskając jakiś opryszków i wikłając się w różne układy damsko-męskie(w których się już pogubiłem ) . Akurat ten komiks śmiało można sobie odpuścić , bo jest mizerny . Nie polecam .
Awatar użytkownika
komixpmi
Gaduła
9

11.jpg
11.jpg (9.91 KiB) Przejrzano 2428 razy
124.jpg
124.jpg (16.23 KiB) Przejrzano 2428 razy
Trochę nietypowo dziś przedstawię dwa tomy z WIELKIEJ KOLEKCJI KOMIKSÓW MARVELA o numerach 15 i 43 czyli opowieść "Witaj ponownie , Frank".
Nigdy nie byłem zwolennikiem przygód Mściciela z czaszką (może dlatego , że nie ma supermocy :) ). Komiksy te jednak czytało się bardzo przyjemnie .
Wszystko jest tutaj bardzo dobrze skonstruowane , zarówno scenariusz , jak i rysunek może się podobać . Autorzy idealnie zbalansowali tutaj zarówno brutalność , jak też porcję bardzo dobrego humoru (Tekst pana Bumpo trzymającego kilka pudełek z pizzą i radość , że poszedł po nie sam , bo lekarz kazał mu więcej ćwiczyć rozwala ) . Jest to solidny poziom średni , ale nie ocenię , czy warto czytać , czy nie , a decyzję pozostawiam Wam .
Awatar użytkownika
GEDiNAZGUL
MODERATOR
9
Podziękował: 379 razy
Otrzymał podziękowania: 376 razy

Post autor: GEDiNAZGUL »

A te komiksy czytałem, choć na półce nie zagoszczą. Nawet spoko akcja, choć dla mnie za dużo humoru (choć jest dobry). Frank jest za mało brutalny jak dla mnie, ale i tak jeden z lepszych super-hero.
Awatar użytkownika
tymek
Gaduła
9
Podziękował: 78 razy
Otrzymał podziękowania: 136 razy
Kontakt:

Post autor: tymek »

Punisher pisany przez Gartha Ennisa jest chyba najbrutalniejszą inkarnacją tego bohatera, nie wiem o co ci chodzi. :P Przeczytaj Punisher MAX pisany przez Ennisa (nieskromnie dodam, że CFC to tłumaczy), to zobaczysz.
Awatar użytkownika
Akira
Gaduła
9
Podziękował: 78 razy
Otrzymał podziękowania: 53 razy

Post autor: Akira »

Jedna z tych mang która powinna przypaść każdemu kto lubi, dobry thriller/kryminał z niebanalna fabuła i trudnym do przewidzenia zakończeniem. Jedna z tych perełek która każdemu mogę z ręką na sercu polecić, ze po przeczytaniu nie będzie żałował. Tak ogólnie to Naoki Urusawa uchodzi za następcę Osamu tezuki - nazywanego bogiem mangi w Japonii - i człowiekiem który jako jedyny potrafił namówić do narysowania jednej z najpopularniejszych mang Tezuki na nowo (pozwolenie dostał od wnuka oraz wydawnictwa któe posiada prawa do jego mang, ale wnuk ma słowo kończace). A dodam że Tezuka uchodzi w Japonii za swego rodzaju... skarb narodowy. Zmarło mu się jakiś czas temu, ale legendą jest i będzie dla wszystkich lubiących mangi w Japonii. Tak więc jest to nie byle kto. Tak też ogólnie polecam jego wszystkie mangi. U nas wyszedł Pluto - ta właśnie manga (sci-fi) która powstałą na bazie "Atoma..." oraz Monster. Jak pisałem perełka!

Obrazek
"Would you kindly...?" https://www.youtube.com/user/AkiraPoland - codziennie gameplaye i streaming online
Zostań patronem! https://www.patreon.com/Akirapoland
Awatar użytkownika
komixpmi
Gaduła
9

11.jpg
Kolejna przeczytana pozycja z Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela , to album 27 , czyli "Thor- W poszukiwaniu Bogów" . Muszę przyznać , iż rysunki są na bardzo dobrym poziomie . Niestety scenariusz rzuca czytelnika w wir przygód z "Heroes Return" i nieświadomy czytelnik może trochę się nie odnajdować w fabule . Jeżeli jednak czytelnik zna się trochę na faktach ze świata Marvela , to komiks czyta się łatwo i bardzo przyjemnie . Jak najbardziej jest to miła i godna polecenia lektura . Kara jaką otrzymuje Thor , jest bardzo oryginalna i stawia naszego herosa w niezwykle trudnej sytuacji .
Awatar użytkownika
komixpmi
Gaduła
9

357687903_1_261x203_wielka-kolekcja-komiksow-marvela-tom-86-wojna-wadea-wilsona-rybnik_rev001.jpg
357687903_1_261x203_wielka-kolekcja-komiksow-marvela-tom-86-wojna-wadea-wilsona-rybnik_rev001.jpg (6.87 KiB) Przejrzano 2319 razy
Dziś całkowita nowość na półce , czyli 86 tom WIELKIEJ KOLEKCJI KOMIKSÓW MARVELA zatytułowany "Deadpool -Wojna Wade'a Wilsona" . Główny bohater tego komiksu to specyficzny gość , który jest chory psychicznie . Opowiada on w tym albumie o swoich początkach , lecz czytelnik do końca nie wie , co jest prawdą a co nie . Zresztą wszystkie opisy sytuacji przedstawione przez Deadpool'a wydają się nierealne i zwariowane . Jedno trzeba przyznać - akcja i dobry humor na bardzo wysokim poziomie . Zabierając się do czytania tego albumu chciałem trafić na odskocznię od typowego Superbohaterstwa i powiem , że właśnie to otrzymałem . Komiks ten posiada bardzo wiele atutów i czyta się go bardzo szybko . Kto nie miał jeszcze okazji , ten niech bez wahania zabiera się za czytanie !!!
Awatar użytkownika
komixpmi
Gaduła
9

okladka-200.jpg
okladka-200.jpg (24.02 KiB) Przejrzano 2297 razy
Przeczytanie pierwszego tomu WIELKIEJ KOLEKCJI KOMIKSÓW MARVELA , czyli "Spider-Man Powrót do domu" sprawiło mi bardzo wiele radości . Parker jak zwykle boryka się z problemami osobistymi , ale co najważniejsze spotyka bardzo ciekawego przeciwnika . Morlun , bo o nim mowa jest łotrem , którego Pająk nie może pokonać ani dzięki swej sile , ani też instynktowi . Jak przemawia sam Spider-Man , Morlun sprawił , że nie potrafi on nawet żartować (to jest możliwe ?!?) .Scenariusz komiksu cały czas utrzymuje napięcie na wysokim poziomie , sceny walki są dynamiczne , a rysunki są ciekawe i dokładne . Spider-Man poznaje także nowego przyjaciela , który jest bardzo tajemniczy , ale wnosi w życie Petera sporo ożywienia i nowego spojrzenia na niektóre fakty . Serdecznie polecam przeczytanie tej ciekawej historyjki o naszym kochanym bohaterze Insekcie !!!
Awatar użytkownika
komixpmi
Gaduła
9

okladka-600.jpg
Za mną kolejne przygody naszego Bohatera z Sąsiedztwa , które zostały umieszczone w najnowszym tomie Wielkiej Kolekcji Komiksów Marvela nr 87 czyli "Spider-Man Nigdy więcej Spider-Mana". Zacznę od tego , że przeczytanie tego odcinka zajęło mi sporo czasu (rozbudowane dymki rozmowy bohatera samego ze sobą ). Jednak był to czas , który minął bardzo pozytywnie i żałuję , iż się skończył. Bardzo duża wymienność przeciwników Pająka sprawia , że nie ma nawet mowy o momencie znudzenia . Do tego dochodzą odprężające przerywniki pokazujące nam młodzieńcze życie Petera przeżywającego swe rozterki miłosne i dylematy związane z podejmowanymi przez niego decyzjami . Jakby tego było mało , to obok znakomitego scenariusza pełnego ciekawej akcji dostajemy także solidną porcję znakomitych rysunków . Zeszyt jest zatem zdecydowanie wart wydanych 40 zł i przyniósł mi bardzo mile spędzone chwile z bohaterami Marvela .
Awatar użytkownika
komixpmi
Gaduła
9

434321_big.jpg
" XIII - Dzień Czarnego Słońca " to znakomita opowieść szpiegowsko-sensacyjna , która ukazuje nam przygody człowieka dotkniętego amnezją . Scenariusz sugeruje nam , że bohater ma znaczące powiązanie ze śmiercią Prezydenta Stanów Zjednoczonych . Rysunki w tym komiksie są bardzo realistyczne (takie jak uwielbiam) i dopracowane w najmniejszym szczególe . Scenariusz również sprawia , iż z zapierającym dech w piersi uczuciem śledzimy losy głównego bohatera i z niecierpliwością oczekujemy , co wydarzy się na kolejnej stronie . Nic dodać , nic ująć - TEN KOMIKS TRZEBA PRZECZYTAĆ !!!
ODPOWIEDZ